Kaffepausfundering - vad är ens grejen med bloggalan?

18.10.2016 kl. 09:17

Finns det andra som tycker bloggalan är fullkomligt ointressant, som inte riktigt fattar grejen? Jag kan ju inte vara ensam om det. Eller?

Det är inte meningen att sprida negativ energi, men fattar inte vad folk hetsar upp sig över. Kan någon hjälpa mig på traven?

Och låter jag aggressiv med så många frågeteckan?

Kommentarer (3)
Nej, du är inte ensam om det. Jag förstår varför folk tycker att det är kul men jag kan inte alls engageras lika mycket i det. Det känns som att det blir uppblåst till en sån enorm, seriös grej som jag har svårt att förhålla mig till. Är också så genomtrött på prestationssamhället och orkar inte riktigt med tävlingar, särskilt inte när det gäller hobbyer. Äsch, jag vet inte. Är antagligen skadad utav uppväxten med den ironiska generationen som samhällsskildrare, men jag saknar liksom den där självdistansen, men kan inte riktigt formulera detta. Det är bara något med gala och glamour som för mig känns så bloggstereotypt blasé och evigheter ifrån vad bloggandet är och någonsin varit för mig. Det är inte min bloggosfär, bara. Fast tror också att jag tillhör minoriteten där vilket jag är okej med så whatevs, kul för dem. Nu låter jag säkert sarkastisk men jag menar det uppriktigt! I hemlighet drömmer jag ändå lite om en bloggFEST utan gala och prestationsmätningar. Eventuellt lite galenpanna och beundrarpost, bara.
linnea p.18.10.16 kl. 11:34
Ja, jag känner igen mig i det du säger. Från avsaknad av självdistans till att det blåsts upp till en enorm grej och vidare till att det helt enkelt inte är för mig och att jag inte heller känner igen bloggvärlden i evenemanget. Kan också tycka att det faktum att galan har en så seriös framtoning (vilken jag ändå inte klarar av att ta på allvar) står i kontrast till priskategorierna på något sätt. Kanske jag just där uppfattar den där avsaknaden av självdistans som gör det jättesvårt för mig att ta hela kalaset på allvar. Jag skulle känna mig pinsam, illa berörd och malplacerad där. Men det säger antagligen mer om mig än om arrangörerna och deltagarna. Och precis som du har inte heller jag något problem med att andra deltar och har kul, men helt ärligt har jag lite svårt för konceptet. Det känns som en parodi på sig själv på något vis.
19.10.16 00:53
Galan för mej är den tidpunkten på året då jag får gräva ner mej i de mest gurleskiga sakerna som finns. Och det är så himla tillfredsställande. Det är liksom estetiken och festligheten som lockar ut en ur höstmörkret. Det faktumet att det verkligen händer någonting, som är ganska storslaget för att vara lilla svenskfinland, lilla Vasa. Vad gäller "tävlingen", nomineringar och stor kampanjer kring utnämningarna kan jag inte förstå mej på. Jag känner precis som Linnea en avsmak för sådan verksamhet. Men jag antar att det också är en tillfredsställelse att ens kreation blir omnämnd och upplyft.
Lina18.10.16 kl. 20:48
Jag förstår. Och förstår tack vare din kommentar lite bättre var charmen finns. Tack för det :) Som jag skrev i mitt svar åt Linnea tror jag att mina aversioner mot galan säger mer om mig än om dem som är på väg. Jag kanske inte klarar av att ta min blogg på ett tillräckligt stort allvar, eller satsar antagligen inte lika mycket som andra. Och så känner jag ju inte mig som tillhörande målgruppen och då är det lätt att bygga upp aversioner. Hur som helst, tack för din kommentar och hoppas du har kul på galan!
19.10.16 00:58
sällar mig till din och linneas obekväma minoritet när det gäller galan. skönt att höra att man inte är ensam.
ellen19.10.16 kl. 10:45
Tack det samma!
19.10.16 17:52

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina