Död, djur och Downton Abbey.

30.12.2016 kl. 23:29

Jag är en person som är känslig på det sättet att jag blir tårögd då något fint, vackert, sorgligt eller på annat vis sentimentalt händer i filmer eller böcker. Nyss då jag kollade Downton Abbey fällde jag en liten tår då det blev klart att familjens hund var påväg att dö. Det här fick mig att tänka på att det sker mycket mer sällan att jag blir ledsen då människor dör på film vilket kanske kan framstå som både osympatiskt och osentimentalt.

Jag har svårt att säga vad det här beror på. Kanske är det för att jag själv har en hund och kan föreställa mig hur hemskt det skulle vara om den gick bort, kanske har det att göra med att jag skonats från det mesta som heter död, eller så är det helt enkelt något som sitter snett längst ner i min nattsvarta själ. Känns jättesvårt att veta säkert.

Vet ni vad jag talar om?

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Jag gråter i princip aldrig av sorgliga saker på film, inte ens när det gäller djur. Det som får mig att gråta är när djur, speciellt hundar, gör uppoffringar för människor.

Detta har gått så långt att jag gråter när jag ser en infofilm om rapporthundar eller vattenräddningshundar!

Det kan också gälla läsning. Jag kan inte läsa sagan om Lill-Blacken utan att börja gråta. Fast den är ju sorglig också.
Alva31.12.16 kl. 07:14
Ja! Det är hemskt när djur offrar sig för människor. Har för övrigt inte läst Lill-Blacken, men ögnade igenom ett par sidor online och den verkar faktiskt sorglig.
31.12.16 17:28
Jag kan hålla med dig när det gäller att bli rörd av det som du kan relatera till i ditt eget liv. Jag börjar böla som bara den om jag ser någon film där barn blir fel behandlade och/eller separeras från sina föräldrar. Innan jag själv fick barn var inte det en sak som egentligen påverkade mig så kraftigt. Så jag är ganska säker på att det inte är nåt svart och mörkt över din själ.
Vad gäller böcker kunde jag inte sluta lipa då jag läste 'mornings in jenin' igen too close to home.
Sam31.12.16 kl. 07:47
Ja, det låter logiskt det där med koppling till eget liv. Måste för övrigt läsa "Mornings in Jenin". Den verkar intressant :)
31.12.16 17:31

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer