Milstolpen: jag har blivit den där läraren jag själv alltid skämdes med och skrattade åt.

Publicerad 07.02.2017 kl. 22:51

Idag på jobbet skulle vi analysera hur dikt och musik samverkar och hur melodier påverkar hur vi tolkar texter. Jag var taggad, hade fångat upp den perfekta låten. En bit som veckan innan marscherat rakt in på vegatoppen.

Och senast här borde mina varningsklockor ha börjat ringa, för att Vega och ungdomar och voj vet ni vad musiken ställde till det för mig! Söta öde! I samma stund som låten satte igång blottades en sådan del av min själ som mår bäst av att existera i det fördolda. Det blev knäpptyst i rummet. Jag hörde min trovärdighet rasa. Elevernas miner frågade mig hur jag egentligen hade tänkt och vad som egentligen stod på och de tomma och uttryckslösa ansiktena skvallrade om att det här var en upplevelse som skulle komma att lämna mig ärrad för livet.

Den totala floppen förödmjukade och bäddade för dagens stora självinsikt: jag har blivit den där läraren jag själv alltid skämdes med och skrattade åt.

Inte nog med att jag går igång på vackra dikter och skum musik. Jag tycker dessutom om att kombinera de två och försöker visa mig hipp, cool och modern genom att spela upp tonsättningar av kända diktet på Youtube. Jag har blivit NOLO! Som om jag inte var det i tillräckligt hög grad förut.

Det. Är. Helt. Fantastiskt.

Och bara som ett tillägg: att kombinera musik och poesi behöver inte vara töntigt. Jag har hört att andra lyckats. Jag har förstått att de utgått från rap.

Inte Nils Fucking Ferlin.

Jag är inte alls gata.

Ps. Inget illa om Ferlin. Dikten i fråga är fantastisk.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Läste just dikten till tonerna av Schubert(stråkorkester) på Radio Classic. Fin och berörande dikt och med lite fantasi fick jag musiken att passa in :) .
Hara08.02.17 kl. 01:43
Förlåt! Har tagit en evighet att svara. Vi hittade också en annan tonsättning sedan som de studerande gillade mera. Öppnade för intressant diskussion om vad det berodde på att de olika versionerna funkade så olika.
09.02.17 22:40
Kan inte undgå att fråga, reagerade pojkarna och flickorna på samma sätt? Kanske ändå någon blev berörd av dikten i det tysta!?
Hara08.02.17 kl. 01:54
Nog i det tysta i det fallet. :) Det var nog samma reaktion hos alla. Tror det var låtvalet, för som sagt funkade en annan inspelning mycket bättre :)
09.02.17 22:42

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer