Fjortonde i andra, en dag bland alla andra.

14.02.2017 kl. 20:28

Noterar att det är fjortonde februari idag. En dag bland andra. En dag som inte borde vara något extra, men som får bajskant av att den underbara vardagen bryts av amerikansk och komersiell låtsashögtid. Tjugofyra timmar av påtvigad kärlekshelg som genomsyrar precis allt.

Jag har aldrig gått igång på den här dagen. Aldrig tyckt att den är speciell. Kanske att den var lite extra mycket skit alla de år jag var singel, men relevansen har varit noll hela tiden och vackert så.

Ärligt talat förstår jag inte det fina. Tycker allt känns plast och påhitt och skulle gärna lämna det vid det, men det är utmanande då en inte undkommer hysterin någonstans.

På jobbet är det fine. Jag fattar att det kan vara svårt att ducka för dagen och att det därför kan vara motiverat att göra något pedagogiskt av den istället. Och live and lett live, ni vet. Skadar ju inte mig.

Inte gör det ju mig egentligen något att alla medier svämmas över av skiten, men då det påklistrade temat också påverkar innehållet i typ allt jag hör på radio på sträckan Helsingfors-Lovisa-Helsingfors blir jag lite matt. Vad blev det av substansen?

Den här tisdagen är för mig bara ett datum bland andra. En dag som gärna skulle få vara lika vardag som övriga dagar, för jag älskar vardag och tycker det är det bästa som finns.

Dessutom: att någon säger att jag borde uppmärksamma mina nära och kära extra mycket bara sådär apropå datumet är enbart konstigt. Jag är en lika fantastisk och värdelös vän, partner och medmänniska året om. Fattas bara annat. 

Vad tycker ni om fjortonde i andra?

Ps. På bilden tacklar Freja möter Freja den här dagen precis som hon möter alla andra dagar. Genom att vara exemplariskt sällskap och stöd. Den här gången under intensiv textkompetensläsning.

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Jag tycker det är fin dag för att fira vänskap på :)
Daniela14.02.17 kl. 20:41
Fast har aldrig förstått varför vi behöver en speciell dag för det. Vet ju att många tycker som du :)
14.02.17 21:00
Jag tycker också om Alla hjärtans dag/Vändagen just för att det ger mig en orsak att visa min kärlek extra mycket. Visst kan man fira vänskap och kärlek alla dagar, men det glöms så enkelt bort i vardagsflödet... Det är lite som födelsedagar och namnsdagar - bra ursäkter till att träffas och fira. Vi samlades hela familjen, åt middag och drack kaffe och skrattade åt syrrans hund som busade i soffan. Sådant värmer hjärtat också för kommande dagar.
Ileea15.02.17 kl. 22:00
Fattar ju nog att det går att se sådär också. Passar kanske bra att i just det här sammanhanget påpeka att jag har ganska svårt med att fira typ vad som helst. Inte minst egna födelsedagar. Kanske att mina aversioner är ett personlighetsdrag. Haha... :)
15.02.17 22:22
Ja, jag är sedan igen en sån som älskar orsaker att fira allt möjligt! (Även om jag kan ha svårt med just min egen födelsedag.) Så det kanske är mera just ett personlighetsdrag :)
Ileea17.02.17 kl. 10:56

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

14.06, 14:50Läsårets tyngsta dag. av Jessika
31.05, 11:04Läsårets sista. av Emma
20.05, 08:57Vet ni vad? av Amanda