Lov, läsning, glömska och ljusrött fluff.

Publicerad 21.02.2017 kl. 22:30

Facebook frågar mig försiktigt om jag eventuellt glömt bort både bloggen och fb-sidan och om det inte bekymrar mig att folk antagligen oroar sig och undrar vad det blivit av mig och jo jag har glömt och nej jag är inte bekymrad.

Faktum är att jag då jag kom hem på fredag kopplade av och stängde ut allt som heter arbete, ansvar och prestation och iställer fokuserade på att sväva omkring inbäddad i rosa fluff och pur existens. Just nu finns jag till, äter och läser.

Och även om boken jag just nu läser är en ungdomsroman som jag knappast hade fastnat för om den inte hade en koppling till jobb och nytta så måste jag säga att den tilltalar mig. Läser alltså Född fenomenal av Josephine Bornebusch och märker att jag sugs med av berättelsen. Blir bland annat så engagerad att jag ibland blir helt förbannad på den fullkomligt subjektiva, tidvis elaka, egoistiska och helt och hållet opålitliga berättaren. Länge sedan jag känt ett sådant engagemang.

Själva romanen verkar så här långt vara en fyndig, av Anne Franks dagbok inspirerad, lek och jag skäms inte för att erkänna att jag går igång på att upptäcka de både mer och betydligt mindre diskreta referenserna. Tycker det är härligt att äntligen ha tid att läsa och lugn att inspireras.

Bara jag är klar med Bornebusch ska jag ta i tu med Amandas bok Till alla goda människor och vanliga dödliga​. Den har stått i bokhyllan sedan bokmässan och väntat. Ser verkligen framemot att äntligen få läsa den.

Bra grejer på gång här alltså. Så bra att jag glömt både blogg och jobb. Förträngt allt så effektivt att jag helt glömt bort ett par uppgifter som jag småningom måste sköta. Ska börja lite försiktigt imorgon, efter ännu en välsoven natt. En vill ju inte försoffas helt och hållet.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer