Till alla fördomsfulla människor.

25.02.2017 kl. 12:46

Ibland då jag läser texter, exempelvis artiklar på svenska Yle, undrar jag hur det är möjligt att en del människor lyckas avlägga högre högskoleexamen samtidigt som de håller fast vid de vidrigaste och mest ovetenskapliga av villfarelser. Inte allra minst tänker jag det idag då jag läser att tf kyrkoherden Daniel Norrback någonstans i Österbotten tror att människor kan bli "botade" från sin homosexualitet. För det är fan det han säger. Kolla själv.

Norrback säger också att han inte är emot homosexuella som människor. Att han endast anser dem vara lite sämre och mindre värda än han. Att han inte tycker de är så värdefulla som människor att de skulle vara värda samma rättigheter som han. Han säger på riktigt exakt det, trots att han på ytan låtsas säga något helt annat.

Det Norrback säger på ytan är att han inte kan godkänna homosexuellt samliv och att konservativa kristna inte tycker att homosexualitet är en värre synd än andra synder. Men de tycker att homosexualitet - en sexualitet som människor föds med - är syndigt och då inställer sig frågan: vad tycker de om att människor enligt dem väljer att leva i synd?

Jag är ledsen, men det är omöjligt att i samma andetag konstatera att man inte är emot homosexuella som människor och att man anser att de inte är värda samma rättigheter som en själv. Det är något som sitter riktigt skevt i ett sådant uttalande. Något som tyder på enfald och allvarliga brister i självdistans.

Att utgå ifrån att någon som gör något en själv inte kan acceptera per definition gör något fel och att sedan definiera detta något som synd och sedan ännu ha mage att barmhärtigt konstatera att en nog klarar av att tycka om människor trots att de väljer att vara syndiga. Det är inte att tillmäta dem samma människorvärde som en tillmäter sig själv. Det är inte att bemöta sin nästa med kärlek. Och det är bannemig inte samma sak som att säga att en har en annan åsikt eller tycker lite annorlunda än någon annnan.

Att så tycker jag. Vad tycker du?

Ps. Norrback talar också om bibeltrogna konservativa. Hurdana menar han då att de liberala är? Och hurdan är en person som är Bibeltrogen?

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

14.06, 14:50Läsårets tyngsta dag. av Jessika
31.05, 11:04Läsårets sista. av Emma
20.05, 08:57Vet ni vad? av Amanda