Semestervibbar.

14.06.2017 kl. 23:58

I slutet av terminen kände jag mig matt och urvriden. Samtidigt kände jag att hjärnan fortfarande jobbade på högvarv och att det potentiellt skulle bli svårt att trappa ner. Lyckligtvis är jag en företagsam och lösningsinriktad individ som vet bot på problem. Så jag självmedicinerade. Skaffade mig projekt. Ett som är helt mitt eget och ett som oundvikligen kommer rinna över även på M.

Så fort jag inlett sommaravbrottet gjorde jag två saker. Jag köpte boken Kohti kokonaisvaltaista tulkintaa och jag köpte en lägenhet.

Boken är det mer personliga projektet och lovar verktyg inför digitaliseringen av studentprovet. I den har jag än så länge bara bläddrat och vet inte så mycket mer än att den verkar lovande och jag ser framemot att ta i tu med den.

Det jag vet lite mera om är lägenheten. Den blir vårt stora gemensamma projekt den här sommaren. Vi ska måla väggar, byta kök, packa och flytta.

I alla frågor som rör det fysiska arbete i lägenheten rör vi oss en bra bit utanför min bekvämlighetszon. Jag är inte praktiskt lagd, alls. Det är bara att erkänna. Därför vet jag heller inte ännu om pysslet med lägenheten är avslappnande och utgör en bra motvikt till undervisningsarbetet, eller om det bara är stressigt på ett helt nytt sätt.

Lyckligtvis har jag M som klarar av typ allt praktiskt hon bestämmer sig. Dett känns bra när någon kan och vet. Själv får jag vara med på ett hörn, lära mig nytt och njuta av det bästa med att renovera och fixa upp; hur det känns när en främmande lägenhet förvandlas till ett eget hem.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer