Fläckiga vitstrukna väggar.

29.06.2017 kl. 21:06

Idag har jag än en gång bevisat att jag gjorde det enda rätta då jag för 16 år sedan valde att trotsa elevhandledaren som tyckte gymnasiet inte var rätt ställe för mig och att jag borde överväga ett praktiskt yrke istället. Idag har jag målat väggar.

Jag och M ska om några veckor flytta in i vår nya lägenhet. Just nu håller vi på och renoverar lite. Piffar upp ytor och byter ut kök. I allt det här kommer M:s styrkor fram, medan mina inte direkt gör det. Jag är bra på att bära och mejla och kommunicera med olika instanser, men där tar det slut.

Den här veckan har vi målat. Vanligtvis är det M som håller i penseln och jag som hjälper till så gott jag kan. Arbetsfördelningen är vald på goda grunder. För att lägenheten den här gången är större och för att jag tycker att alla borde lära sig måla väggar, bestämde vi oss ändå för att jag skulle måla ett av rummen. I teorin var det här ett bra beslut.

I praktiken skulle det dock visa sig vara ödesdigert. Vårt val ledde inte till så hemskt mycket annat än väldigt konkreta och handgripliga bevis på att elevhandledaren på högstadiet hade fel. Rummet blev ganska fläckigt. Tur ändå att jag valde gymnasiet och tur att åtminstone en av oss är skitbra på att måla. Morgondagen börjar med att förstöra bevis.

Nu vet ni det!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

14.06, 14:50Läsårets tyngsta dag. av Jessika
31.05, 11:04Läsårets sista. av Emma
20.05, 08:57Vet ni vad? av Amanda