Om motion.

Publicerad 25.08.2017 kl. 17:57

Jag simmar nästan varje morgon nuförtiden. Det finns en simhall alldeles nära skolan, så jag brukar ta mig ett bad innan jag börjar jobba. Det är en bra rutin.

Ju mer jag jobbar och ju mer fokus arbetet kräver, desto viktigare märker jag att motionen blir. I bassängen rinner stress, nervositet och trötthet av en och det som blir kvar är ett slags samlad koncentration.

Det låter kanske som om jag tar i, men när jag rör på mig regelbundet blir jag en bättre människa.

På samma sätt som simningen hjälper mig orka genom dagen, hjälper promenaderna med hunden mig varva ner. Det är något med takten, i stegen och att rytmiskt röra på benen som gör att virrvarret av tankar bantas ner till en hanterlig massa som det är behagligt att möta.

Just nu står jag under ett träd i en hundpark och ser på när Freja vaktar en katt som lojt strövar förbi på andra sidan stängslet. Det regnar men både jag och hunden verkar njuta av stämningen och situationen.

Hur gör du för att samla dig och för att varva ner?

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer