Vad jag läser just nu.

30.08.2017 kl. 19:21

På bilden ser ni mig stunden jag inser hur hur svartvit jag är idag och hur väl min bok matchar min outfit. Notera gärna att till och med håret uttrycker förvånad förrvirring.

De som vet har redan märkt att jag inte är någon skönlitteraturens hipster, för har helt klart inte läst Yahya Hassan före han var cool eller ens då det begav sig. Han har däremot funnits på min läslista sedan jag hörde talas om honom för något år sedan och eftersom jag just nu har svårt att hinna läsa romaner, bestämde jag mig för att läsa honom istället.

Än så länge är jag inte helt såld. Hassans dikter tilltalar mig visserligen. Berättartekniken, det råa språket och de makabra scenerna fascinerar och det finns något som får mig att osökt associera till Märta Tikkanen och en Århundradets kärlekssaga driven till sin spets, men det finns också något som skaver. Kanske är det en viss ojämnhet som spökar i bakgrunden, eller också något slags hemlig besvikelse för att boken trots allt inte verkar leva upp till all hype. Tänker läsa vidare trots det, för helt värdelös är luntan inte.

Vad läser du just nu?

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar