Om gubbar och handdukar och lakan.

Publicerad 31.08.2017 kl. 09:00

Jag läser tidiningen och noterar att jämställdhetsombudsmannen kräver att Finlayson ändrar sin marknadsföringskampanj, den som tar avstamp i löneskillnaden mellan kvinnor och män och utmynnar i en prissättning som utgår från kundens kön. Medan jag skummar genom artikeln tänker jag att det minsann inte tar länge för en bunt vita kränkta män att åstadkomma förändring och frågar mig hur länge det skulle ta för oss att överbygga lönegapet om dessa gubbar valde att fokusera på något riktigt och viktigt istället för att slösa tid och energi på totala oväsentligheter.

För gubbar har makt. Fortfarande har de alltför mycket av den varan och av någon underllig anledning verkar makten gå i arv från äldre gubbar till yngre som sedan fortsätter producera samma ojämlika maktstrukturer samtidigt som de säger att vårt samhälle minsann är ett jämställt ett. Tänk bara på regeringen Sipilä till exempel.

Tror inte ni att alla de gubbar som är totalt överrepresenterade i maktens korridorer och diverse ledande positioner ganska lätt kunde få till stånd lika löner för lika arbete om de bara ville? Om alla gubbar och alla vita kränkta män engagerade sig för jämställdhet i lönefrågan på samma sätt som de engagerade sig för att själva få rabatt på handdukar och lakan skulle lönegapet vara en lätt match. Det tror åtminstone jag.

Vad tror du?

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer