Om att fånga dagen.

09.09.2017 kl. 11:02

Intresseklubben kan anteckna att jag faktiskt somnade på soffan igår*. Vaknade några minuter före fyra och kröp till sängen. Insåg att hunden inte följt med mig, tänkte inte en chans jag sover i en tom säng, vände om, kröp tillbaka till soffan, tog med mig hunden och låg slutligen under täcket lite efter fyra. Sedan sov jag längre än planerat och nu sitter jag här. Kan bara konstatera att det blir bråttom om jag vill hinna med allt det jag tänkt mig innan M kommer hem.

Disken och tvätten fixar jag lätt. Däremot vet jag inte hur jag ska prioritera i fråga om matlagning, klädvikning, lektionsplanering och att läsa minst tjugofem av de åttio uppsatser jag borde hinna kommentera och bedöma till olika dagar nästa vecka. Känner att jag kanske blir tvungen att slopa något.

Innan jag gör det tänker jag njuta av känslan av pigg utsövdhet genom frukost och tidning i sängen, så kan jag ta tag i diverse sysslor med en stegrad känsla av panik sedan. Gäller att prioritera rätt här tänker jag. Nu ska jag hursomhelst fånga dagen och spä på ångesten.

Ha det bra så länge! 

 

*Läs föregående inlägg för bakgrund.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar