Ni som bloggar varje dag - hur gör ni det?

31.10.2017 kl. 23:20

En sak jag ofta funderar på är hur ni som bloggar varje dag har tid. Jag menar alltså inte frågan som någon spydighet och försöker inte antyda något utan är helt enkelt lite avundsjuk på att ni hinner. Jag älskar att skriva men har svårt att hitta lugn för att göra det varje dag och vill därför gärna veta hur ni gör. Skriver ni dagligen eller kör ni med tidsinställda inlägget? Spyr ni ur er en text så fort ni hittar på ett ämne eller väntar ni tills ni har tid och krystar fram?

Det är som sagt inte meningen att låta spydig, trots några syrliga ordval i stycket ovan. Det är bara det att jag gärna vill skriva varje dag. Jag behöver göra det för att skrivandet - själva processen - är något som är bara mitt, som låter mig samla tankar, fokusera, reflektera, skapa något eget. Jag vill skriva sådant jag själv gärna läser och som känns äkta och viktigt för mig och här tror jag vi närmar oss det som gör att det dagliga bloggandet ibland känns svårt.

Grejen är den att jag vill att bloggtexter känns autentiska. För att de ska göra det för mig behöver de vara skrivna på ett sätt som får dem att framstå som spontana, naturliga impulser att dela med sig av tankar eller erfarenheter. Det är viktigt med en språklig ledighet som gör läsningen till en trevlig upplevelse och det får inte verka som om bloggaren tänkt jättemycket på vad som skulle intressera hens läsare. Vilket hen naturligtvis gjort.

Helst ska det förefalla som om inlägget är ett infall som bara av ett rent sammanträffande råkar tilltala en massa läsare. Efter avslutad läsning vill jag sitta och fullt ut tro på att det varit lätt att få till texten.

Spontana infall kräver lugn och bra texter kräver tid. Kan ofta känna att jag inte hinner vara inspirerad och att jag då jag väl hinner sätta mig vid datorn inte längre orkar vara engagerad. Det resulterar i mängder av krystade försök, kasserade idéer och oskrivna texter. För jag skriver inte bra då jag inte hinner.

Därför undrar jag: ni som bloggar varje dag - hur gör ni för att era texter ska bli bra?

 

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Nu är jag ju fel person att kommentera, eftersom jag inte bloggar varje dag, just på grund av samma orsaker som du. Tiden räcker inte och jag vill att texten ska vara ledig och spontan. Tidsinställda inlägg känns alltid lite mindre, eh, värda (i brist på bättre ord) eller kanske autentiska än de som verkar vara skrivna strax innan de publicerats. Däremot har jag inte heller en amibtion att blogga varje dag heller, utan försöker följa inspirationen istället. Men, med det reslutatet att det kan bli lite långa pauser ibland... vilket jag inte är helt förtjust i heller. Äh. Har inget svar på din fråga, men hoppas någon annan klokare svarar :)
Bohemian Maggie03.11.17 kl. 09:52
Tack för din kommentar. Känner igen mig i det du säger. :) Är faktiskt nyfiken på hur folk gör för en del verkar skriva guld varje dag.
04.11.17 01:21
Punkt 4 =)

http://danielasdagbok.com/2017/october/20-saker-du-kanske-inte-visste-om-mitt-bloggande-2.html
Danielas Dagbok03.11.17 kl. 13:06
Tack!
04.11.17 01:19

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer