Valplivet.

01.11.2017 kl. 23:19

I skrivande stund är livet med hundvalp ganska skönt. Allt är lugnt och stilla. Ingen skäller, ingen kissar på golvet och absolut ingen har bitit sig fast i ett byxben och vägrar släppa loss. Det enda som hörs är det rytmiska smattrandet från tangentbordet och lillisens taktfasta snarkningar. Just nu lever jag valplivet deluxe och befinner mig mitt i den där glansbilden och det där förgyllda minnet som gjorde att det kändes som en bra idé att skaffa en till hund. Vilket det ju var, fattas bara annat.

Men nog hade jag glömt bort hur totalt en valp kan suga musten ur en, det måste jag erkänna. Folk (som kanske inte har hund) verkar ofta tro att det är den här perioden som är den bästa för att den lilla är så liten och söt. Faktum är att de har fel. Det bästa är att ha en vuxen hund. Vägen dit går inte att undvika, varför det lönar sig att passa på att njuta och göra det bästa av den. Det tänker åtminstone jag göra.

Fast först ska jag läsa lite. Lär bli att störta ut med valpen så fort hon vaknar. Tyra är alltid kissnödig efter en tupplur.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Valpar är gulligast när de sover eller är någon annans. Jag tänker varje dag på hur otroligt skönt det är att vår börjar bli vuxen på riktigt och att vi nog inte ska ha några fler hundar innan den här går vidare - dvs hoppeligen inte på åtminstone 10 år. Man frestas ju ibland när man ser andra med valpar, men då drar jag mig till minnes hur hela lägenheten hela tiden luktade hundkiss under flera månader och så dör lusten. Puh!
Julie01.11.17 kl. 23:37
Jo! Just så är det. Vi ska nog inte ha flera efter den här heller. Å andra sidan härligt att se hur den äldre hunden har vuxit till sig och mognat i och med valpen. Finns nog mycket att glädjas åt här, men nog ser jag framemot att valpen blir så stor att den orkar med lika långa promenader som treåringen.
02.11.17 14:03

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer