Trött tisdag.

07.11.2017 kl. 21:59

Trött, det är ordet som bäst beskriver den här tisdagen. Jättelämpligt med tanke på den allittererande rubriken tycker jag. Det är något med novembermörkret som gör mig seg och nedstämd och imorse var jag båda och lite till. Det tog mig evigheter att komma igång och det känns som om de studerande som var med om min första lektion fick uppleva en riktig uppvisning i apatisk tankspriddhet.

Kaffekopp för kaffekopp blev dagen bättre och faktiskt så till den milda grad att jag på en av dagens lektioner fick en påminnelse om vilket privilegium det är att få arbeta med unga människor. Jag har världens bästa jobb, vet ni.

På vägen hem upptäckte jag dessutom att solen sken vilket kändes både spännande och ovanligt. För att fira det exotiska fenomenet lastade jag bilen full med hundar och tog mig till Turholmsparken. Den ligger nära vår förra bostad och förut promenerade vi där nästan dagligen, men efter flytten till typ andra sidan Degerö har besöken blivit få och oregelbundna. Idag passade vi på att vandra omkring och njuta, trots att vi anlände först efter att solsken hade förvandlats till solnedgång och promenaden måste förrättas i relativt mörker.

När vi hade gått omkring tillräckligt hoppade vi i bilen och åkte efter M som hunnit bli klar på jobbet. Sedan hem, varva ner och ladda batterier inför dagens sena arbetspass. Känner att jag är på hugget nu och tänker sätta igång. Alldeles strax.

Om någon av er förresten undrar hur Tyra klarar så långa promenader trots att hon är så liten, så är svaret att hon egentligen inte gör det. Jag brukar ha med mig en ryggsäck jag kan bära henne i (den på bilden). Den trivs hon bra i så länge jag minns att använda den. Försöker bli bättre på det eftersom jag vet att valpar inte visar när de är trötta och därför lätt överanstränger sig.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer