Är en ljudbok en läst bok?

11.11.2017 kl. 20:46

Då jag idag körde hem från ett tvådagars fortbildnings- och sammarbetskalas i Tammerfors funderade jag som vanligt på de riktigt stora frågorna i livet. På agendan den här gången var läsning, en verksamhet som gör idkaren klokare, vackrare och bättre på alla  tänkbara sätt. Dagens grubbleri handlade om ljudboken och om huruvida en kan räkna sina lyssnade böcker som lästa. Vet inte om jag kom fram till några riktigt bra svar, men skulle gärna säga ja eftersom mängden lästa ljudböcker skulle göra mig till en så oändligt mycket bättre människa.

Vad säger ni, kan en säga att en läst de böcker en lyssnat till eller skulle ni använda ett annat verb?

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Jag säger ja. Jag lyssnar på en hel del böcker eftersom jag lyssnar i sängen och jag som medelålders inte alltid sover så bra.

Jag talar nog om en bok jag läst, också då det handlar om en bok jag hört.
Alva12.11.17 kl. 09:21
Bra! Då tänker jag också göra det. Det viktiga är ju att en tagit del av innehållet.
12.11.17 17:09
Ja! Jag både lyssnar på och läser böcker och räknar dem helt jämlikt :)
Hanna12.11.17 kl. 09:29
Tack för din kommentar! Skönt att höra. Då tänker jag också göra det. :)
12.11.17 17:10

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer