Det stora skenheliga.

14.11.2017 kl. 14:04

Låt oss idag stilla oss inför det stora skenheliga. Låt oss stanna upp och begrunda den stora lögnen som gör gällande att tid inte finns. Låt oss tala om sociala medier och deras inverkan på läsning.

Jag klagar ju sjukt ofta på att jag inte hinner läsa skönlitteratur. Det är naturligtvis inte sant. Det är skenheligt skitsnack. Jag har tid så det räcker och blir över. Det är bara det att jag väljer att använda den tiden på annat. Mest på sociala medier och på ett sätt som på intet sätt är produktivt utan snarare gör mig stressad.

Jag loggar in, publicerar, kommenterar, gillar, hänger kvar. Jag glömmer bort att logga ut.

Värst är facebook. Jag kan använda timmar på att bara sitta och vänta på att något viktigt ska hända. Utan att det någonsin gör det, utan att jag någonsin vrider ner skärmen eller tar fram boken eller drar tummen ur.

Det inte det att jag inte hinner läsa som är problemet, det är att jag är för lat för att ta mig i kragen och ge mig tid att göra det. Att så skenhelig är jag då jag klagar på att jag läser allt för litet. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer