Söndagsstämningar.

03.12.2017 kl. 23:32

Hurdana brukar era söndagar vara? Mina har av hävd varit fyllda av ångest och en ständigt gnagande känsla som vill påminna om att det här inte är en dag då det gäller att leva i nuet för det är viktigt att tvångsmässigt tänka på ogjort arbete och blicka framåt mot måndagen istället.

Med åren har söndagarna blivit bättre. Idag har jag till exempel varit arg i bara högst en dryg timme och har hunnit med tidningen, duellen, serier med M, femton uppsatser, lite planering och promenad i Sibbo Storskog med Freja istället.

Just nu sitter jag och funderar på en diktverkstad jag och kollegan ska leda under skolans självständighetsjippo på tisdag. Kör med arbetsrubriken Rimma som Runeberg, skriv som Södergran. Det här kommer bli stort.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Jag antar att du avser kombinationen lärarjobb-söndag.

Jag har tävlat med mina hundar sedan 1994. Även om jag alltid önskat goda resultat tog jag förr misslyckanden med jämnmod.

Numera känns en tävling med uteblivet resultat som många bortkastade timmar. Jag tror inte att jag är mer ambitiös än förr. Det handlar om att det alltid finns jobb som väntar.
Alva04.12.17 kl. 07:31
Just den kombinationen! Tänk att det kan bli sådär - känner igen det - att det ogjorde arbetet påverkar livet på så många olika nivåer. Kan själv ibland känna att jobbar jag inte när jag är ledig så borde jag prestera fritid. Då det händer är det just det aldrig sinande arbetet som gnager.
04.12.17 21:45

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer