Glad självständighet, liksom.

05.12.2017 kl. 23:43

Fin dag idag. Jag har fått vara med och fira självständighet på jobbet. Det vill bli så att vi uppmärksammar dagar som den imorgon lite i förväg i skolorna. Vi får ju inte vara på jobb den dag det kalasas som mest. För mig som gillar vardag är avbrottet ovälkommet. Ändå njöt jag av dagen och festligheterna. Säkert främst för att arrangemangen var ett samarbete mellan en stor grupp lärare och studerande och för att det kändes så fantastiskt att se de unga mäkta med allt och lite till så fort vi gav dem chansen. Att jag som med åren utvecklat starkaste tänkbara aversioner mot allehanda nationalistiska yttringar* trivdes säger mycket om hur lyckad dagen var.

Skönt i alla fall att det är 6.12 imorgon. Det betyder att vi snart kan avsluta firandet av det hundraåriga Finland och ett temaår som var uttjatat långt innan det inleddes. Ikväll innan jag somnar tänker jag tänka med tacksamhet på att jag får bo i ett land som ändå när allt kommer omkring är relativt bra och på att det (förhoppningsvis) bara är en dag kvar av det mest hysteriska självständighetsvurmandet.

Säger väl mest om mig det, att jag inte känner mig hemma i att fira, men för mig är vardagen störst. Hoppas ni som tycker annorlunda än jag har kul vad ni än gör på onsdag. Jag sjäv väntar med tacksamhet på att få återvända till jobbet och mitt vanliga liv på torsdag.

*Som till exempel firandet av ett lands självständighet, för nog är det ju en nationalistisk yttring, eller?

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer