Det hetaste julklappstipset.

12.12.2017 kl. 21:45

I år bestämde vi oss med M för att inte ge varandra några julklappar. Ungefär samtidigt ramlade jag över ett inlägg av riksdagsledamot Emma Kari på Facebook i vilket hon tipsade om föreningen Hopes julklappsinsamling i köpcentret Itis till förmån för barn som annars av olika anledningar inte har möjlighet att få de gåvor de verkligen hoppas på och förtjänar. 

Idag åkte vi alltså till Itis och gjorde slag i saken. I praktiken gick det till så att vi traskade till infodisken och bekantade oss med rad efter rad av lappar med önskemål som hängde från byklinor som föreningen spänt upp vid disken, valde varsin biljett och traskade till närmaste lämpliga affärer, skaffade gåvorna och levererade dem till disken där de omhändertogs av folk från Hope.

Det var en märklig upplevelse att läsa lapparna. Barnen önskade sig allt från kläder till leksaker, från overaller till rattkälkar, bordsspel och iPads. Sådant barn behöver och vill ha oavsett möjligheter och socioekonomisk status. Det kändes sunt att bli påmind om det just idag.

Om du vill bidra till att ett för dig okänt barns jul förhoppningsvis blir lite bättre, är det här ett relativt enkelt sätt. Speciellt om du har vägarna förbi Itis. Föreningen Hope tar emot gåvor till och med 17.12. Kanske värt att tänka på?

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Köpte ifjol hope-julklappar för samma summa som egna barnen fick för. Sådär ungefär. Måste åka förbi Itis imorgon, tack för påminnelsen!
Anna La12.12.17 kl. 21:58
Kul! Gillar deras koncept, det vill säga det att du själv får köpa gåva och överräcka den åt dem. Känns på något sätt tryggare att ge dem produkten istället för pengen den ska köpas med. Fast det är säkert närmast en psykologisk effekt. Hjälporganisationer som samlar in pengar gör också stora och viktiga saker.
13.12.17 08:09
Jo, pengar är också viktigt, men jag som har överflöd behöver mer konkret se behovet såhär. 14-åring som önskar deodorant och kalsonger. Hur stor nöd är inte det?!
Anna La14.12.17 kl. 10:57
Eller hur! Det händer så lätt att all brist blir så avlägsen att en glömmer eller förtränger den.
15.12.17 20:43

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer