Om skärmtid, telefoner och sociala medier.

18.12.2017 kl. 22:14

Jag säger inte att jag har ett problem eller att jag hänger för mycket på sociala medier, men de senaste veckorna och månaderna har jag lagt märke till att jag sticker handen i fickan och letar efter telefonen varje gång jag får en chans. Det här händer obemärkt och hela tiden och inte allra minst de gånger jag till exempel går ut med hundarna och med flit lämnar mobilen hemma för att försäkra att jag är maximalt närvarande. Funderar nu på att begränsa min skärmtid på ett ändamålsenligt och rimligt sätt och så att jag fortsättningsvis klarar av att använda sociala medier till såväl arbete som rekreation. Vet ännu inte exakt hur det här ska gå till, men är övertygad om att det kommer göra mitt liv bättre och inte minst frigöra mera tid och koncentration för läsning av skönlitteratur och annat som känns intressant och meningsfullt.

Nu är jag lite nyfiken på om du som läser har några bra tips för hur en kan begränsa sin skärmtid. Är det här med att pilla för mycket på telefonen något du har erfarenhet av och om du upplevde det var ett problem, hur löste du det? Jag hör gärna hur du gjort om du bara vill dela med dig.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Jag har nästan aldrig mobilen i fickan!

På jobbet är den i väskan. Jag försöker komma ihåg att kolla den på matrasten, men ibland glömmer jag.

Hemma ligger den på bordet. Också på natten.

Jag har nog med den på promenaden för tryggheten. Jag kollar nog inte Facebook eller liknande då (utom om Timi vill gräva i något sorkhål...)
Alva19.12.17 kl. 09:26
Det är ju nog just sådär jag också borde göra. Helt enkelt vägra ha telefonen i fickan. På sommaren lämnade jag den ofta bara på bordet i tamburen och glömde bort att jag alls hade en. Kanske är det något jag borde försöka lyckas med igen. Kände mig hemskt fri på något sätt då minns jag.
19.12.17 13:52

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer