Ett par snabba tisdagstankar.

19.12.2017 kl. 09:04

I skrivande stund sitter jag i arbetsrummet och stirrar ut i mörkret. Undrar om vi någonsin mera ska få se snö och en vit jul. Det känns inte särskilt upplyftande. Lyckligtvis har jag fått inleda dagen med att läsa om något riktigt fint och att fortsätta fundera på något riktigt absurt. Det blir inte mycket bättre än så. Tänkte köra en ytterst kort lista och jag tycker vi börjar med det positiva.

  1. Hundvalpen Lellu är funnen och har hittat hem. För er som inte vet kan jag berätta att det alltså handlar om en hundvalp som stals ur en bil i Lovisa. Jag kan intyga att det för en som tycker det värsta som kan hända i en film är att en hund - och framförallt en valp - är med om något tråkigt känns som en otrolig lättnad att få veta att åtminstone fallet Lellu vekrar ha fått ett lyckligt slut. Har skrivit om mitt förhållande till död på film här om någon är intresserad.
     
  2. Alkoholförgiftning, fylla och sexuella trakasserier i riksdagen. Fundera på det här en stund och låt det sjunka in: medan regeringen diskuterar ny alkohollag i plenum är folk på sannfinländarnas julfest så berusade att en riksdagsassistent skickats till sjukhus och en Teuvo Hakkarainen med våld hånglar upp en riksdagsledamot som pausar från plenarförhandlingarna. Jag säger inte att vi nödvändigtvis behöver begränsa individers rättiheter eller omvärdera beslutet att släppa in starkare alkohol i matbutikerna på grund av det sannfinländska beteendet, men nog att vi behöver bli bättre på att välja vilka individer vi skickar till granitborgen för det här känns inte okej.

    För övrigt intressant att Päivi Räsänen som förstahjälpte den överförfriskade riksdagsassistenten uppger för Aamulehti att hon också lämnade in en motion om att skjuta upp behandlingen av den nya alkolagen till morgonen så att alla som jobbar i riksdagen skulle vara nyktra under behandlingen. Får ju verksamheten på Arkadiabacken att framstå som jätteprofessionell.

Ungefär så här långt har jag hunnit fundera hittills idag. Nu ska jag fortsätta jobba.

Vad är det bästa/ sämsta/ sjukaste du hört eller läst om idag?

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer