Om floppar och förberedelser.

09.01.2018 kl. 21:58

Ibland händer det att jag åker iväg till jobbet och känner mig jättevälförberedd. Sedan går jag in i mitt klassrum, kopplar på datorn, börjar undervisa och märker att inte har någon koll alls, eller att jag förberett mig på ett sätt som inte hjälper mig tro på det jag sysslar med. Det här har hänt förvånansvärt ofta på sistone.

Jag tror att det beror på att jag experimenterat med att återanvända lektionsplaner - har alltså inte haft möjlighet att göra det i någon egentlig utsträckning tidigare - och på att återvinning helt enkelt inte är min grej. Det är svårt att säga exakt vad det är som är svårt, men ett problem är nog det att jag helt enkelt inte orkar engagera mig i en plan jag använt för första gången för ett par månader sedan. Istället känner jag mig uttråkad samtidigt som jag inbillar mig att jag är mer förtrogen med planen än jag egentligen är. Får väl helt enkelt återgå till att planera från noll istället. Så som jag alltid gjort.

Rutin är bannemig inget att lita på.

 

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Fick möjligheten att på min fältpraktik hålla samma material (för två lektioner) två gånger, och jag kände precis som dig att det andra gången kunde jag inte vara lika engagerad trots att det ändå var ett ämne jag gillar ...
Louise10.01.18 kl. 03:51
Det är märkligt. På något sätt känner åtminstone jag att det jag gör inte känns lika genomtänkt då det upprepas. Men, på sätt och vis gillar jag att ha samma lektion två gånger på en dag eller att upprepningen sker under samma vecka. I bästa fall hinner en ju få syn på brister och utveckla (samtidigt som en ju i värsta fall blir tvungen att köra en mindre bra lektion två gånger på raken). Den där utvecklingsbiten försvinner däremot - åtminstone för mig - helt och hållet när det går flera månader mellan lektionerna. Har just nu två kurser som jag också hade i period ett på hösten. Den ena har jag gjort om från början och i den andra testar jag på återvinning. Kan du gissa i vilken jag känner mig som en bättre lärare?
10.01.18 09:01

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer