Om du läser bara en text idag och andra spännande tips.

11.01.2018 kl. 21:27

Rubriken lovar tips och texter och det är precis det inlägget innehåller. Här kommer en lista över betydelsefulla saker jag varit med om idag. Jag tänker börja med det som är allra viktigast och sedan fortsätta i ingen speciell ordning. Varsågoda och njut!

  1. Om du läser bara en text idag tycker jag det riktigt bra kan vara Amandas inlägg om hur alla människor i grunden "bara är offer för sina omständigheter". Mitt i prick som vanligt.
     
  2. Om du mot förmodan alltid har varit lite nyfiken på hur min röst låter ska du klicka här och höra dagens avsnitt av podden Östnyland på 20 minuter. Jag säger inget smart, men är med genast i början tillsammans med vår skolas debattlag (de säger smarta saker) som senare på dagen var med i final i en stor debattävling mellan många finlandssvenska skolor.
     
  3. Om du vill läsa om hur jag kan bete mig pinsamt är det bara att läsa vidare. Den här sista punkten är nämligen mera bekännelse än tips: det gick jättebra för vårt debattlag. Mindre bra för mig. De vann. Jag betedde mig som en bollsportsförälder. Här kan du läsa en jättebra text av Katarina von Numers Ekman om varför det inte är en bra grej. Jag var kanske inte riktigt (eller alls) lika extrem som exemplen i texten, men nog har jag ikväll suttit och funderat på hur tävling och diverse därmed förknippade domslut gång på gång lyckas locka fram mina sämsta sidor. Att inte är det ju klokt inte.​

 

Nu vet ni det. Idag har på många sätt varit en sjukt fin dag. Debattsegern som på intet sätt är min förtjänst och som jag inte gjorde något för är ett vackert körsbär på tårtan. Finns väl få saker i vardagen som känns bättre än att få se sina studerande lyckas. Att jag var glad och stolt, vet ni.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina