All makt åt Tengil, vår befriare!

28.01.2018 kl. 22:02

Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen...klockan är 22.25 och så många röster är räknade att det tryggt går att konstatera att Sauli Niinistö blir rikets följande president. Jag blir lätt illamående av hur överlägsen han är. Vad säger det om vår demokrati att en kandidat får så många röster att det känns helt bortkastat att folk plöjt ner massor av tid och framförallt pengar på helt onödiga kampanjer ( och kunde de fyrken inte ha använts på något vettigt iställer när utgången ändå var klar från första början)? Och vad säger det om oss som röstar att vår nya president är 71 år gammal och på de flesta andra branscher skulle tvingats gå i pension för länge sedan? Att hur ska en så gammal man orka med barn och nattvak och hemmafront och semiviktigt jobb och allt? Det undrar jag. För självklart att en modern man och värdeledare är med och tar hand om spädisen om han en gång varit med och skaffat den och kombinationen president och småbarnsförälder låter onekligen som ett ganska digert kneg.

Tror ni det kommer bli bra?

 

P.S. Åtminstone blev det varken Huhtasaari eller Väryrynen. Att det känns ganska bra, även om de båda nog fick flera röster än vad som känns riktigt bekvämt, tycker jag.

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Där satte du ord på det jag tänkte! Hur resonerar finska folket kan man ju undra..
Cecilia29.01.18 kl. 08:17
Ja, det kan man. Verkligen.
29.01.18 21:37
Har funderat på precis samma saker! 70+, president och soon to be småbarnspappa - HUR ska det gå??
Danielas Dagbok29.01.18 kl. 11:24
Bra får vi väl hoppas. Men, jag har så många frågor! Vissa är så fula och personliga att jag inte täcks ställa dem offentligt.
29.01.18 21:40
Det där har jag också funderat på. Vad är det i oss som bara så lätt följer med strömmen. Var är viljan att förändra? Inte säger jag att jag har tyckt illa om Sauli, men jag hade mera samma åsikter med en annan kandidat och valde då att rösta. För det visar ju också någonting.

Hmm, har vi bara blivit nickande dockor i samhället nu för tiden?
Jasmine - Mitt Gröna Samhälle31.01.18 kl. 15:59
Kanske. Eller så har turbulensen de senaste åren varit så stor att folket gärna väljer något som känns som kontinuitet och stabilitet. Har inte heller något emot Niinistö. Han väcker inga känslor hos mig alls faktiskt. Den största orsaken för mig att inte rösta på honom var skillnaden mellan mina och hans värderingar och det faktum att jag inte vill ha en samlingspartistisk president nu då det är stor risk att nästan statsminister kommer från just det partiet. För Niinistö är samlingspartist hur mycket han än stoltserar med valmansförening och hans parti ska i min drömvärld inte ha hemskt mycket makt.
31.01.18 22:26

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

23.01, 19:26Tuff tisdag. av Fager Dam
15.01, 08:47Sådant jag tänkt på idag. av Språklärare
15.01, 00:02Sådant jag tänkt på idag. av Jasmine
08.01, 07:41Dagens stora bekymmer. av Ela