Några av världshistoriens farligaste ord.

31.01.2018 kl. 21:29

I simhallens omklädningsrum hör jag en far diskutera med sina två söner. Tydligen har pappan en idrottsskada och en av pojkarna undrar hur pappa kan hålla på med en massa sport när det är något som gått sönder. Gör det inte ont undrar killen och pappan svarar att visst, det värker precis hela tiden men en sak måste sonen lära sig och det är att riktiga män varken klagar eller gråter. Grabben som alldeles uppenbart ser upp till pappan begrundar svaret en stund och verkar nöjd med det.

Jag står kvar en lång stund efter att far och söner avlägsnat sig från omklädningsrummet. Tänker på orimliga könsroller, unken mansbild och att det antagligen är få ord genom världshistorien som orsakat så mycket sorg och lidande som de några jag just hört yttras.

Hemma tänker jag att det just på grund av att barn så ofta och på så många ställen får höra hur de på basen av sitt antagna kön bör eller absolut inte får vara, är så oerhört viktigt att vi som jobbar med barn och unga strävar efter att inte bekräfta könsroller eller normativt beteende. Vår uppgift är inte att forma barn till pojkar eller flickor, utan att fostra individer.

Vad säger ni till det?

Kommentarer (1)
ja!
ett ritstift i din rumpa02.02.18 kl. 15:27
!
04.02.18 23:36

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina