Min absolut sämsta sida.

07.02.2018 kl. 22:40

Min absolut sämsta sida? Jag är kroniskt, patologiskt och ohjälpligt sen överallt och hela tiden och jag kan inte för mitt liv förstå HUR det är möjligt att vara en så stor tidsoptimist som jag. Har ni tips för att råda bot på detta?

Gärna något mer avancerat än "starta en halvtimme tidigare". Det har jag redan gjort. Jag har: vaknat flera timmar före avfärd, duschat evigheter före bråttom och dragit på mig skor halva och hela timmar före minsta chans att bli sen. Det funkar inte. Ju tidigare jag startar desto senare blir jag och det är bara sjukt.

Har du en sämsta sida du gärna skulle åtgärda?

Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Exakt vad är det du gör medan tiden rinner ur händerna på dig? Om du duschat långt före, och satt skorna på dig halv timme före du ska iväg så vad är det du gör sen?
Drömmer du bort dig någonstans, surfar du på nätet, ser du på tv, läser tidningen eller vad är det du gör? Om du startar en halvtimme tidigare så borde du ju rimligen vara i tid.Men om det är något du sysslar med som hindrar dig från att komma iväg så är ju svaret ganska enkelt.
Det tar inte många dagar att komma ur en vana om man är medveten om den.

Själv får jag alltid bråttom till bussen men det beror helt enkelt på att jag har en ovana att börja svara på mail eller meddelanden, surfa på nätet eller bara är dåligt förberedd för att åka iväg. Om jag ställer allt klart på kvällen före och ställer in mig på att jag inte ska göra alla de där ovannämnda sakerna före jag ska iväg så går det hur bra som helst.
En fråga om självdisciplin helt enkelt.
Camilla08.02.18 kl. 07:11
Allra oftast handlar det just om sådant som sker mellan beslutet att ge mig av och den stund då jag faktiskt kommer iväg. Jag tror jag på något plan tänker fel i fråga om hur mycket tid jag har. Till exempel kan de tio minuter jag vann på att gå upp lite tidigare förvandlas till en halvtimme med tidningen. Är jag stressad måste jag dessutom kolla allt flera gånger - neurotiskt jag vet - för att vara säker på att spisen inte är på och hundarna är trygga och att golvet inte förvandlats till gift och dörren blivit öppen. Att nog är det ju psykiskt främst. Behöver lära mig lura mig själv. Idag var jag i tid. Kanske att den skam jag kände efter att ha publicerat igår tvingade mig till handling.
09.02.18 11:48
Mitt knep är att ha klockan inställd så att den går 2-3 minuter före den egentliga tiden. Det är tillräckligt många minuter för att ja ska hinna, men inte för många minuter så jag "ja men klockan går ju före"
Helén08.02.18 kl. 09:22
Jag har testat på det där. Det funkade bra en tid, men sedan lärde jag mig och ju mer medveten jag var om vad klockan var på riktigt, desto mindre följde jag klockan som gick i förtid.
08.02.18 16:33
Aj alltså just så där håller jag på också. Jag har alltid hur mycket tid som helst, men det där att komma iväg tar alltid längre tid än jag räknat med. En grej som hjälper (lite grann) är att kvällen före ställa fram alla kläder, väskor och grejer man ska ha med sig.

Sen lägger man upp en regel: man får kolla spisen (osv) EN gång. Ta foto av spisen i värsta fall, så är det bara att titta i telefonen sen för att övertyga sig själv om att den nog var avstängd när man gick hemifrån.

Ett annat tips är att ha två alarm: ett när man måste stiga upp och ett när man MÅSTE gå iväg hemifrån.
Karolina08.02.18 kl. 19:19
Haha! Det där med att fota spisen är bra. Det tänker jag börja göra. Vad det där med att alltid ha hur mycket tid som helst beträffar: mina åtgärder för att göra avfärden smidigare leder ofta till att jag känner att jag har helt sjukt mycket tid (istället för typ två minuter mera än normalt), vilket i sin tur leder till att jag blir ännu mera sen. Men regler, struktur och självdisciplin; det låter som något jag behöver mera av.
09.02.18 18:07
Om förseningarna inträffar i situationer då någon annan blir tvungen att vänta på dig, så kan det kanske hjälpa at inse vilket budskap du förmedlar. Att du och din tid är viktigare än den andras. Det tror jag inte att du på riktigt anser.

Sätt en timer att ringa typ 3 minuter före du skall gå ut genom dörren. Jag utgår från att du vet när du borde gå hemifrån...
Alva11.02.18 kl. 11:21
Jo. Det är just på grund av vad förseningarna förmedlar som jag hatar att jag är sen. Hittills har jag lyckats bryta trenden, men det är svårt då det på något plan också handlar om ett neurotiskt förhållande till att lämna lägenheten. Har någon gång glömt att knäppa av spisen och det gör att allt måste dubbelkollas varje gång jag lämnar lägenheten och framförallt då det inte finns tid.
11.02.18 14:29

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

20.03, 09:41Pauser. av Amadanda
29.01, 15:01Rapport från dagar som gått. av Språklärare
23.01, 19:26Tuff tisdag. av Fager Dam