Vet ni vad?

02.05.2018 kl. 21:40

Jag tror att jag aldrig har bloggat så oregelbundet som jag har gjort den här våren. Jag har aldrig förr känt mig så trött, varit så splittrad eller haft en så mosig hjärna att jag dagar och veckor i sträck saknat förmåga att tänka, tala och skriva på ett sådant sätt att jag själv och andra förstår vad jag vill säga. Den här våren har på många sätt varit ett undantag och mycket gott har varvats med mycket grått och liv har levts en dag, vecka och månad i taget. Det har varit skittungt ibland kan jag berätta och det är därför jag i många dagar och under långa stunder helt saknat lust att skriva, för vem orkar gnälla hela tiden och vem orkar med någon som aldrig förmår göra något annat?

Det är ingenting som är fel, märker jag att jag vill säga. Jag är inte ledsen, jag är inte arg och jag är inte deprimerad. Jag är bara lite trött, om nu någon undrar. Det senaste dryga halvåret har jag jobbat heltid på gymnasium och det har varit fantastiskt men ibland också sjukt tungt. Mängden arbete med många nya kurser och ännu nyare (och dubbelt längre) studentprov har överskridit allt jag någonsin varit med om tidigare och i långa perioder har jag jobbat under så många av dygnets och veckans timmar att jag fått välja bort sömn för att också hinna med hundar, hem och M.

Jag vet inte om det är rimligt att påstå att jag gjort några uppoffringar under det gångna läsåret, men jag har jobbat häcken av mig och har ännu slutspurten framför mig och jag vet att när alla kurser är avslutade och alla studenter är dimitterade och det äntligen är dags att ta ledigt kommer jag att vara trött. Därför tänker jag i år för första gången sedan utexamineringen inleda sommarlovet med vila och sedan jobba precis så lite jag täcks orkar och vill under resten av ledigheten.

Jag tänker - i motsats till tidigare år -ägna noll energi åt att skämmas och ha dåligt samvete för att avbrottet är så långt att jag känner att jag riskerar framstå som både lat och slapp om jag inte aktivt deklarerar att jag hela tiden jobbar och självutvecklar och inte bara lever loppan på skattebetalarnas pengar. Jag tänker vara egoistisk och prioritera allt det som är viktigt för mig och som jag inte hinner med under det fullspäckade läsåret. 

Någonstans känns det ändå att det viktigaste är att försäkra sig om att en är på hugget för ungdomarna på hösten. Att använda sommaren till att bevisa hur duktig jag är tänker jag att är mindre konstruktivt. Tycker inte du?

Kommentarer (1)
Vilken vacker bild! Jag tycker verkligen att du skall vara ledig och vila under sommaren. Min chef sade till mig när jag var tvungen att sjukskriva mig för utmattning att "ingen klappar dig på ryggen för att du går sjuk till jobbet", och "jobbet är viktigt men du är viktigare" och det är ord jag tagit till mig och tänker på så fort jag känner att jag pressar mig för mycket,när det slutar vara rimligt. Hoppas alla andra i din närhet också säger åt dig att vila!
Amanda20.05.18 kl. 08:57
Tack! Visst finns det folk som påminner mig om att vila ibland. Problemet är kanske att jag kan uppleva att det inte är ok att vila när arbetet hopar sig. Det finns vissa saker som måste göras och jag kan inte välja när det måste ske. Allt känns ändå mera möjlgt nu än för någon månad sedan och det är ju bra.
22.05.18 10:09

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina