Språkfel, språkvård och rampfeber.

18.05.2018 kl. 23:08

Jag inledde den här arbetsveckan med att bli akut medveten om ett språkfel jag alltid gör då jag talar och avslutade den genom att snacka blogg och språk och lärarskap inför en publik på 160 människor av vilka 120 procent talar bättre svenska än jag. Lyckligtvis snackade jag med Amanda, för där jag var sjukt nervös och ett med min rampfeber, var hon lika lika sansad och välformulerad som hon alltid är på sin blogg och det hjälpte mig över den värsta paniken och mot slutet - då vi diskuterade på scen och svarade på frågor från publiken - tror jag att jag faktiskt också lyckades leverera något av värde och det kändes fint.

För vet ni vad? Jag har alltid avskytt att tala inför publik och trots att mitt eget inlägg var långt ifrån perfekt och kanske till och med en god bit från bra så lyckades jag idag med något jag aldrig någonsin ens hade vågat försöka mig på för fem, tio eller femton år sedan. Jag stod på scen och jag talade. Det gick ibland hackigt, det kändes som om rösten inte ville bära, men jag vågade.

Och precis som Amanda säger är det viktigt att vi som lärare ibland tvingar oss själva att våga. Inte minst med tanke på hur ofta vi kräver att våra studerande gör just det.

 

Kommentarer (1)
Jag tyckte ni båda talade jättebra! Intressant och utlämnande.
Lotta22.05.18 kl. 16:24
Tack! Det var snällt sagt och kul att höra. :)
24.05.18 20:28

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina