Vad vill just du att jag ska skriva om.

24.05.2018 kl. 23:33

När jag förra fredagen snackade blogg med Amanda på Hanaholmen tror jag att jag sade något om att jag delvis skriver för att kunna hjälpa mina studerande. De behöver kunna formulera sig skitsnabbt också då de helt saknar inspiration* och då känns det rimligt att jag åtminstone ibland kräver samma sak av mig själv.

Ikväll då jag läste mina studerandes texter i den nya studentexamensgenren skrivkompetens påmindes jag om vad jag hävde ur mig på Hanaholmen. Det slog mig att jag aldrig någonsin behövt skriva en sådan text själv, men att jag kanske borde och av den insikten föddes följande idé: att ni som läser kanske kunde hjälpa mig hitta på ett ämne att skriva om.

Provet fungerar alltså så att de studerande får några ganska allmänt formulerade ämnen - typ "Unga och läsning" - och en uppsättning texter av vilka de måste använda minst två. Sedan ska de på sex timmar skriva en text som är ca 6000 tecken lång.

Jag vill gärna se om jag klarar av det jag kräver av mina studerande och blivande examinander, men jag behöver er hjälp. Föreslå gärna ämnen eller texter. Jag tar tacksamt emot allt från materiallänkar till ord och hela meningar som beskriver ämnen ni gärna vill läsa om.

Vad vill just du att jag ska skriva om?

 

 

P.s. Det går givetvis bra att bara önska sig vanliga inlägg om vad som helst också.

*Det där med inspiration stal jag av Amanda.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

23.01, 19:26Tuff tisdag. av Fager Dam
15.01, 08:47Sådant jag tänkt på idag. av Språklärare
15.01, 00:02Sådant jag tänkt på idag. av Jasmine
08.01, 07:41Dagens stora bekymmer. av Ela