Världens sämsta husse?

29.05.2018 kl. 18:58

Oftast då jag skriver om våra hundar har vi varit på idylliska promenader och njutit av väder och vind. Framförallt så här års händer det ändå att ljumma sommarkvällar och vacker värme och sol innebär allt annat än harmoni. Freja - vår äldre hund - får fel i huvet då hon ser cyklar och mopeder och när årstiden påbjuder att allehanda tvåhjulingar ska rulla på alla världens vägar utan någon som helst hejd blir lugna promenader snabbt kaotiska strapatser som min majmosiga lärarhjärna har extremt svårt att mäkta med. Vår härliga hund förvandlas till ett pucko, valpen till ett bihang eller en passagerare och jag till världens sämsta hundägare.

Just nu sitter vi på en sommarvarm klippa och lapar sol, men vägen hit kantades av stor dramatik. Aldrig är jag så dålig husse och värdelös hundägare som då cyklar, mopeder och motorcyklar susar förbi oss i rasande fart och Freja förvandlas till ett ylande nervknippe.

Jag vet att jag borde vara lugn, men blir ofta självmedveten och irtiterad istället. Och det märker Freja. Det är som om kopplet skulle vara en telegrafledning längs med vilken mina känslor förmedlas till hunden och förstärker hennes idiotiska beteende. Sedan går det som det går.

Jag har idag både ryckt i kopplet och rutit till trots att jag vet att det inte hjälper. Sett människors menande blickar och i ännu högre känt grad att jag måste visa att jag visst kan prestera en hundpromenad. Hur oändligt dumt är inte det?

Jag vet ju nog efter tre år precis vad som krävs för att promenaderna ska bli trevliga för alla inblandade. Att hålla dem riktigt korta då det är vår och jag är trött och stressad är regel nummer ett. Det är också den punkt jag misslyckades på idag.

Just nu är det skönt i solen.

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina