Läsårets sista.

30.05.2018 kl. 23:20

Jag ber att få meddela att jag har slagit läger i arbetsrummet och är i färd med att läsa läsårets sista textbunt. Snart upphör undervisningen och det blir dags att planera lite och sedan ta sommarlov. Då semesterna strax hägrar vill jag bjuda er på en liten sanning om hur lärarlivet har påverkat mig.

Jag tror inte på kalenderåret. Jag har hela mitt liv - frånsett några sommarjobb - följt en årsrytm som på ett eller annat sätt är knuten till skolåret. Det betyder att mitt år börjar i augusti och tar slutar i juni med ett märkligt uppehåll eller vakuum under sommarmånaderna. Då jag talar om förra året eller nästa år tänker jag inte kalender utan en serie terminer med avbrott då barn och unga behöver få vila, ladda batterier och göra annat än mögla i klassrum.

Jag vet inte om detta är normalt.

Kommentarer (1)
Samma här! Jag har varit fast i det akademiska i snart 10 år och det nya året börjar alltid nångång mellan augusti och september. Men jag tror inte det är ovanligt. En professor jag känner går runt och önskar studenter "Gott nytt år!" då höstterminen drar igång.
Emma31.05.18 kl. 11:04
Haha! Härlig professor!
03.06.18 22:38

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina