Hemester.

24.07.2018 kl. 23:24

Den här sommaren semestrar vi främst hemma i Helsingfors. Många dagar är semestrandet så lokalt att vi egentligen inte lämnar vår lägenhet för annat än att rasta hundar eller jaga något att äta. Idag tog vi ändå hemestrandet till en lite högre nivå och åkte på turistkryssning i Helsingfors östra skärgård tillsammans med mina föräldrar och min bror. Temat var spritsmuggling och erfarenheten positiv. Har alltid tänkt att det är lite töntigt att turista i ens egen hemstad, men det är det ju inte alls. Båten får dessutom plusspoäng för att den befann sig ute på ett svalkande hav där vinden tidvis fläktade behagligt.

Väl hemma satte vi oss på balkongen som inte längre var svettig, kletig och het av överdådigt solgass och pustade ut en stund. Drack lite cola och filosoferade medan hundarna roterade från famn till famn.

Jag tänker faktiskt hänga på balkongen resten av kvällen. Där finns soffa, lugn och en läslampa som jag med hjälp av en genialisk konstruktion har lyckats rigga upp trots svåra omständigheter och materialets motstånd (jag har med andra ord hängt upp en gammal ficklampa på väggen med hjälp av ett lika gammalt snöre). Dessutom har jag Carlos Ruiz Zafóns senaste som jag köpte igår och har svårt att lägga ifrån mig, så jag har egentligen inget annat val. Jag måste läsa. Det är mitt öde ikväll.

Har du gjort eller läst något spännande idag?

 

Kommentarer (1)
Intressant med hemester. Hörde om en annan trend i USA, workation. Alltså att man kombinerar jobbresa med att semestra med familjen. Bra att utmana normen om hur en semester ska se ut.
Lärkkullabjörn25.07.18 kl. 17:50
Det tycker jag också. Intressant tanke att kombinera nytta och nöje på workation. Säkert ingen dum idé om arbetet är av en sådan natur att en har tid att umgås och uppleva med nära och kära då en inte behöver jobba.
26.07.18 00:01

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina