Om böcker som slukar mig.

30.07.2018 kl. 00:39

Har ni någonin läst böcker av Carlos Ruiz Zafón? Han är en av mina favoritförfattare. Kanske den av våra samtida jag gillar allra mest. Inte för att han nödvändigtvis skriver så jättestor litteratur, men för att han skriver böcker som gång på gång lyckas fånga min uppmärksamhet och som får mig att känna att det är böckerna som slukar mig och inte tvärtom.

Det första jag läste av honom var Vindens skugga. Efter det har jag slukat allt av honom jag lyckats lägga vantarna på och på alla språk jag behärskar. Berättelserna har fungerat lika bra oberoende av översättning och också i det finns det något som ändå känns ganska imponerande.

Just nu sitter jag och läser Andarnas labyrint. Den sista delen i serien om de förlorade böckernas gravkammare, och jag hänförs totalt av hans förmåga att väva fram komplexa historier i vilka olika världar och tidsplan vävs samman och bildar historier som känns både fascinerande och trovärdiga.

Och så kretsar ju allt kring böcker, mysterier och något som hela tiden verkar röra sig på gränsen till det övernaturliga. Karaktärerna rör sig i historiska miljöer, främst i ett Barcelona som jag själv bara en gång besökt kort, men som Zafóns böcker har gjort till en av de städer som jag finner mest fascinerande.

Jag har svårt att beskriva läsupplevelsen, men jag njuter, förtrollas och blir lite rädd när jag tar dela av de mystiska händelseförlopp min favoritförfattare lyckas skapa. Och de där händelserna, de är faktiskt ibland ganska skrämmande. Ofta då jag läser känner jag att pulsen stiger och är det riktigt läskigt händer det att jag hoppar till då jag ser min egen skugga och får svårt att sova om nätterna.

Igår då jag var ensam hemma över natten och kanske läste lite väl långt in på natten var jag faktiskt tvungen att försäkra mig om att ha lamporna tända och hundarna nära innan jag gick och la mig. Så paranoid blev jag av berättelsen.

Så hur är det med er, har ni någonsin läst något av Carlos Ruiz Zafón?

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina