Om att ta jobbet med sig hem.

14.08.2018 kl. 23:38

Vissa kvällar är det inte så farligt att ha ett jobb som följer med en hem. Ikväll har jag till exempel varit tvungen att läsa skönlitteratur i ett par timmar. Det är inte alls så dumt. Jag njuter mer än när jag förirrar mig på sociala medier och förlorar timmar på att uppdatera facebook eller slösurfa på instagram.

Jag har överlag försökt byta digitalt mot analogt på sistone, helt enkelt för att jag märkt att jag blir lite trött av det flöde av ohejdade impulser som den digitala världen medför. Om jag däremot lämnar telefonen i ett annat rum och ger mig tid att slukas av böcker eller egna texter känner jag att mina sinnen vilar, hjärnan varvar ner och kroppen återhämtar sig.

Jag märker för övrigt att jag läser snabbare nu än jag gjorde för bara ett halvt år sedan, att jag inte lika ofta behöver backa i texten, läsa om, att jag inte tappar fokus som jag gjorde förr. Nu läser jag allt oftare lika koncentrerat som jag gjorde då jag studerade litteratur, före allehanda mediala plattformar och applikationer stal min uppmärksamhet och fick mig att tappa läslusten.

Jag vet inte exakt vad denna utveckling innebär eller beror på, men jag tror att den är bra. Någon annan som har experimenterat med att begränsa sin skärmtid?

Kommentarer (1)
Ja, det är alldeles sant. Jag borde också prova! Känns dock utmanande när man är en aktiv bloggare. Kanske det hjälper med att ha en god tidsplanering när man borde/inte borde använda datorn/telefon...
La Dolce Musica20.08.18 kl. 14:02
Jag brukar plocka fram datorn en stund på kvällen och klämma ur mig ett inlägg då. Fast jag bloggar ju inte super aktivt och väljer på sätt och vis bort möjlogheten att skriva precis då jag känner mig inspirerad. Brukar anteckna idéer och återkomma till dem då jag har tid. Själv tänker jag så att jag vill blogga, men att jag inte vill att det ska ta mer tid än jag har eller är villig att ge. Har märkt att jag blir mer effektiv på det sättet, men var och en måste ju känna efter och göra på ett sätt som känns bra för en själv. Så hänger det säkert ihop med ambitionsnivå också. Jag är inte jätteambitiös som bloggare. Vill naturligtvis att så många som möjligt läser, men när allt kommer omkring är bloggen en kär hobby. Den som satsar mera behöver antagligen andra ramar än jag. :)
20.08.18 23:38

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina