Vissa dagar undrar jag...

23.08.2018 kl. 00:14

Vissa dagar undrar jag vad mina studerande ser när de ser mig. På lektionerna känner jag mig som ett kaotiskt yrväder och känner att min oändliga tankspriddhet får mig att verka mer oorganiserad än jag egentligen är. För i själva verket brukar jag ha full koll, förbereda mig noga, men det händer ibland när jag haft lite för många lektioner under en lite för hektisk dag att min hjärna börjar leka assosiationsleken med de ämnen jag vill ta upp och leder mig på omvägar som åtminstone jag tror att tidvis gör det svårt för vissa att skönja målet.

Mitt mål är att hjälpa och stöda. Jag vill alla mina studerande väl. Jag undrar ibland om jag lyckas förmedla det, att jag faktiskt bryr mig.

Vem ser mina studerande när de utsätts för mina lektioner? Ser de någon som gärna är engagerad i deras inlärning, som vill att de ska lyckas? Ser de någon som är lätt att närma sig och som verkligen förstår att skolan och livet ibland kan bli för mycket? Ser de en som ser också dem som känne sig osynliga? Det undrar jag ibland.

Om svaret på ens en del av mina frågor är ja, vågar jag tro att jag gör något rätt.

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina