Just nu lever jag ett liv som är helt och hållet mitt.

30.08.2018 kl. 22:55

Läsåret är lite mera än två veckor gammalt och jag märker att jag mår bra, bättre än under semestern om det nu ens är möjligt. Jag har gått och blivit kär i vardagen igen. I rytmen, rutinen, kaoset som ändå är mitt. Jag känner en viss tacksamhet varje morgon när jag åker till jobbet, en förväntan. Mina dagar rymmer så många fina möten, med kolleger, ungdomar, texter. Jag känner att jag lär mig, blir bättre, att jag utvecklas när jag får stångas med utmaningar och problem som vid första anblicken kan verka olösliga.

Jag gör långa dagar just nu. Jag gjort timmar för en hel arbetsvecka redan och jag har en hel dag kvar, men jag klagar inte. Har valt att sitta långa eftermiddagar och ibland kvällar i arbetsrummet på skolan istället för det jag har hemma. Det fungerar. Jag fungerar, också bättre i det sammanhang som är det viktigaste.

Jag är mer närvarande om kvällarna nu. Landar harmoniskt i soffan och orkar umgås med M utan att hela tiden snegla på klockan och tänka på allt arbete som ännu måste göras. Jag har inte bråttom hela tiden och jag sover om nätterna, vilar mera än jag gjort på många, många år. Njuter så länge det varar.

Den här veckan har texterna börjat rinna in. Hittills har jag lyckats undvika att jobba hemma, men jag vet att dagen är nära då det inte längre går. Det bekymrar mig lite, men jag är inte skräckslagen. Också det maniska utvärderings- och bedömningsarbetet har sin charm.

Just nu lever jag ett liv som känns helt och hållet rätt.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina