Föräldramötet.

07.09.2018 kl. 00:30

Jag har alltid varit nervös när jag träffar studerandes föräldrar. Det känns så stort på något vis. Plötsligt står en där i ett rum fullt av människor som litar på att en gör sitt bästa för att just deras barn ska få ut det mesta av de studier som ska öppna dörrar till följande viktiga stadium i livet. Känslan av ansvar är påtaglig.

Jag var med om mitt första föräldramöte som grupphandledare på gymnasiet idag. Och jag var nervös. Jag hamnade i en roll jag varken är bekant eller ännu helt och hållet bekväm med. Kände att jag borde prestera och leverera, men visste inte riktigt hur jag skulle göra. 

Efteråt tänkte jag att jag måtte ha verkat precis så vilsen som jag kände mig och att det antagligen var en bra upplevelse. Kanske att jag fick smaka på mina studerandes perspektiv en liten stund när jag tvingades ut ur min bekvämlighetszon. Kanske att jag tvingades växa.

Jag hoppas det. Och att jag ingav ens ett und av förtroende och ens lite lyckades förmedla en känsla av att jag är en som det är lätt att närma sig. Jag hoppas det.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 1 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina