Är tydligen ingen vän av gratis läromedel.

28.09.2018 kl. 01:09

Hela dagen idag har jag funderat på vad beslutet att bjuda gymnasister i Helsingfors på gratis läromedel betyder. Jag har undrat om det är ett trick för att locka väljare till de partier som drivit frågan och jag har frågat mig om det är meningen att vi ska förstå det så att andra satsningar på utbildning uteblir för att politisk vilja saknas.

Betyder beslutet till exempel att det nog skulle finnas fyrk för att höja barnträdgårdslärarlönerna till en nivå som gör att folk kan leva i Helsingfors, men att staden varken bryr sig om barn eller anställda? Betyder det att större undervisningsgrupper inte är ett måste utan spariver och ideologi?

Yle rapporterar ju om att summan motsvarar fyrahundra lärarlöner och driftskostnaderna för fem gymnasier. Därför har jag som pedagog svårt att inte fråga mig om inte de tjugo miljonerna skulle göra större nytta någon annanstans. 

Skolor och daghem i hela staden längtar efter fler vuxna, fler människor som kan se våra barn och unga. I det läget känns det vansinnigt att bränna miljoner på läromedel som många ändå har råd med.

Kanske att ett bättre beslut hade varit att rikta resurserna och utveckla studiestödet för dem som av någon anledning inte har råd. Eller? Vad tycker du?

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. 32 år gammal, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer