Extremt trött och otroligt lat.

02.10.2018 kl. 23:09

Här sitter jag i mitt arbetsrum och läser uppsatser. Medan regnet trummar mot fönsterblecket pustar jag ut genom att ögna igenom en artikel om grå övertid. Suckar av lättnad då jag inser att jag som lärare inte kan drabbas av fenomenet. För mig gäller devisen GET SHIT DONE. Att alltid bli klar i tid är det enda som räknas.

Mitt kollektivavtal beaktar inga faktorer som påverkar mängden arbete*. Jag skulle få samma lön för att undervisa grupper på tio eller femton studerande som jag får nu då ungdomarna till antalet är tjugofem eller trettio. Mängden arbete som måste utföras långt efter att jag jobbat åtta timmar per dag eller fyrtio per vecka har ingen inverkan på mina inkomster. Jag är lyckligt lottad på det viset.

Det är med glädje och stor tacksamhet jag betraktar kommentarsfältet under artikeln. Jag blir rörd av att det där finns så många fina och engagerade människor som verkligen har satt sig in i hur lärarlivet ser ut. Samtidigt får jag lite dåligt samvete. Borde jag veta mera om vad det innebär att vara företagare eller hur det känns att jobba med något riktigt? Kanske det.

Nu måste jag hur som helst fortsätta läsa uppsatser.

 

*Förutom undervisningsämne och -stadium då.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

20.03, 09:41Pauser. av Amadanda
29.01, 15:01Rapport från dagar som gått. av Språklärare
23.01, 19:26Tuff tisdag. av Fager Dam