Dagens stora bragd.

04.10.2018 kl. 22:46

Jag har läst alla studentexamensaktiga texter jag fått att bedöma den här perioden. Jag ville bara ni skulle veta det. Med alla alster som ingick i kursproven blev det ungefär trehundrafemtio uppsatser av varierande längd och art. Just nu sitter jag på balkongen och myser åt insikten att jag äntligen är nästan klar med den här galna perioden. Imorgon är det kursutvärderingsdag och mellan varven ska jag ännu hinna med en bunt dikter och några få enkla analyser. Det kommer gå och det känns bra.

Samtidigt blandas förtjusningen jag känner med oro och lätt besvikelse. Jag vet att mängden material och den ständiga brådskan leder till att jag oundvikligen blir tvungen att tumma på mina ideal. För jag har läst, kommenterar och bedömt varenda dag de senaste fem eller sex veckorna och trots det satt jag imorse med tre obedömda prov som jag visste att jag måste hinna med den här veckan. Hundrafemtio texter har jag läst idag. Varit tvungen att lita på att bedömningskriterierna sitter i ryggmärgen och att erfarenhet och magkänsla går att lita på.

Ändå tycker jag att jag klarade av att ge varje text den tid de förtjänar, att jag han med både om- och eftertanke. Kursproven brukar jag nämligen inte kommentera. Jag koncentrerar handledningen till en motsvarande text som skrivs under kursen. Och ja, jag får helt enkelt lita på att det blir bra.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

20.03, 09:41Pauser. av Amadanda
29.01, 15:01Rapport från dagar som gått. av Språklärare
23.01, 19:26Tuff tisdag. av Fager Dam