För att den gett mig en grund att stå på.

12.10.2018 kl. 00:08

Vet ni, jag ställer upp i församlingsvalet och hoppas att bli invald i församlingsrådet i min nuvarande hemförsamling Matteus i Helsingfors. För er som har följt med mina utläggningar om hur jag har helt för mycket jobb låter det här kanske helt vansinnigt, men faktum är att just mängden jobb är en av mina viktigaste drivkrafter. Jag tycker nämligen att det måste vara okej att låta mitt liv innehålla också annat än jobb. Jag kan kyrkan, jag vet något om hur församlingar fungerar och jag känner att jag har något att ge. Därför valde jag efter lång tvekan och många uppskattade övertalningsförsök att ställa upp.

Den andra viktiga drivkraften är att jag vill ge något tillbaka åt den kyrka som på många sätt gjort mig till den människa och den lärare jag är idag. Faktum är att den pedagogiska verktygslåda jag har störst nytta av i mitt arbete, den utbildning och erfarenhet som gett mig rutin och en trygg grund att stå på i mitt yrke, har mycket mera med min barndomsförsamlings hjälpledarutbildning och konfirmandläger att göra, än den någonsin kommer att ha med akademiska studier eller pedagogiska fakulteter. Kyrkan har gett mig en något stabilt att stå på och det är jag oändligt tacksam för.

Jag vet också att kyrkan gör mycket gott på många olika plan. Den bemöter barn, unga och äldre. Den öppnar sina dörrar för människor i nöd, tar hand om utstötta, ensamma och asylsökande. Ser och hör dem som andra ignorerar. Det är klart jag vill vara med på ett hörn.

Har du ett förhållande till församlingen eller kyrkan?

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina