Vad jag tänker på just nu.

22.10.2018 kl. 17:14

Klockan är 17.15, 25, 30. Jag sitter på bussen från Borgå till Helsingfors. Har sällskap av ett stycke busschauför och en ynka medpassagerare. Det är glest i leden. Jag sitter längst bak i busen och hädar genom att fråga mig hur många mänskor som borde välja buss för att planeten skulle vinna på att de lämnar bilarna hemma. Något säger mig att tre personer i ett gigantiskt vrålåk inte räcker. Vad tror du?

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Jag åker ofta buss mellan Åbo och en ort på landsbygden, bussfärden tar nästan en och en halv timme. Jag vet inte hur många gånger jag varit den enda passageraren eller en av de få, så jag vet ju att det inte är hållbart och inte bra för planeten. Argumentet är oftast att bussarna går så dåligt och därför använder sig människor av personbilar istället, men sanningen är ju att desto flera människor som skulle använda sig av kollektivtrafiken desto flera turer skulle det ju finnas.. suck.
Ronja22.10.18 kl. 18:48
Så är det! Å andra sidan förstår jag dem som säger att bussarna går för sällan. Jag kan utnyttja kollektivtrafik högst två gånger varje vecka, för de dagar min första lektion är före elva går inga lämpliga bussar. Borde starta för fem på morgonen för att hinna till jobbet och kan inte påstå att det heller känns jätterimligt.
24.10.18 00:42

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar