Hinna jobba, sova och leva.

24.10.2018 kl. 00:28

Höstlovet var nyttigt. I och för sig var det svårt att inte tänka på jobb hela tiden, men jag känner att jag tänkte konstruktivt. Jag tänkte mycket och analyserade mitt sätt att arbeta och konstaterade att jag inte kommer orka om jag fortsätter som jag gjort hittills. Jag har hela hösten prioriterat jobbet och prestationerna och inser nu att jag har tänkt fel. Det kan inte vara meningen att slita dygnet runt och jag fattar ju att jag inte gör någon nytta om jag bränner ut mig. Någonstans mellan torsdag och fredag bestämde jag mig därför för att tänka om och skapa ramar som tillåter mig ta hand om mig själv och mitt välmående. Tror att både jag och mina studerande vinner på det i längden. Målet är att hinna jobba, sova och leva.

Jag tror det kommer bli bra och hoppas att min nya inställning ska hjälpa mig ställa rimligare krav på de ungdomar jag jobbar med. De måste ju också orka, tänker jag.

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina