Terror på bussen.

29.10.2018 kl. 10:36

Ibland sker fruktansvärda och oförklarliga saker. Enskilda människor tar rätten i sina egna händer och signalerar med hela sitt väsen och agerande att deras behov väger tyngre än alla andras. Att andras välfärd när som helst kan offras för ändamålen helgar medlen och allt det där, ni vet.

Idag har jag varit med om något hemskt. Jag åkte buss från Helsingfors till Borgå och på den - till min stora glädje - fullsatta bussen var det någon jävel som tyckte det var lämpligt och helt rimligt att lacka naglarna. Så medan bussen sakta men säkert gled ut ur Helsingfors lade sig en en skärande stank över hela busskabinen. Det blev svårt att andas, ögonen tårades och huvudet började värka. Mitt i allt detta satt stackas jag: svor, bet ihop och försökte jobba.

Nu är det ju nagellack inte precis terrorism, men heller ingen rimlig syssla på morgonpendeln tycker jag, som framförallt om morgnarna kan vara sjukligt känslig för diverse stickande lukter. Hinner en inte lacka hemma kan en låta bli, så enkelt är det. Andra ska inte behöva lida.

Dessutom kan starka stanker utlösa värre reaktioner än lätt illamående och irritation varför till exempel läkare undviker (starka?) parfymer har jag förstått. Att utsätta andra för diverse lukter är alltså inte bara egoistiskt och idiotiskt, utan även ansvarslöst och i värsta fall farligt, så det är bäst att låta bli. Bara så ni vet.

Vad tycker du det är okej att syssla med på en fullsatt buss?

Kommentarer (3)
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Läsa böcker, lyssna på podcasts/musik, skriva, anteckna, göra inlämningsuppgifter som är redan försenade, vara trevlig, small talk... Så länge det inte förorsakar starka lukter/dofter och höga ljud så är största delen av aktiviteterna okej.
Ronja 29.10.18 kl. 12:37
Eller hur! Det tycker jag också.
29.10.18 17:43
Eeeh, ta ett chillpill. Det är inte så farligt.
Anonymous29.10.18 kl. 16:21
Tack för att du tog dig tid att läsa och kommentera.
29.10.18 17:42
Anonym som rekommenderade chillpill har tydligen aldrig stött på doftöverkänslighet... Själv får jag hostattacker, huvudvärk och rinnande näsa av väldigt många konstgjorda dofter. Håller med dig Rofa!
Camilla30.10.18 kl. 21:33
Tack! Skönt att någon förstår!
07.11.18 10:31

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina