Sjukt avslappnad och helt vidrigt harmonisk.

13.12.2018 kl. 23:39

Jag brukar föreställa mig att promenader - särskilt de på kvällen - med hundarna är idylliska och avslappnande tillställningar. Jag brukar se framemot dem längs med dagen och drömma om att i lugn takt få traska runt granskapet, låta hundarna snusa spännande meddelanden medan jag själv får ordning på mina tankar. Allt det här är naturligtvis självbedrägeri om en råkar äga två terriers av vilka den ena är smått neurotisk och den andra ännu inte har förstått vad det egentligen innebär att gå i koppel.

Jag glömmer ibland hur länge det tog för Freja att förstå hur hon skulle bete sig på promenader. Lyckligtvis finns Tyra som helt tydligt se det som sin uppgift att regelbundet påminna om att det nog tog längre för Freja att lära sig än jag helst vill komma ihåg.

Vi promenerade i ungefär fem kilometer ikväll. Under den knappa timme vår promenad tog tror jag inte det gick en minut utan att Tyra hittade något nytt och spännande. Hon drog och störtade och slet och prövade grundligt mina nerver medan jag gick bredvid och gjorde mitt bästa för att vara lugn och konsekvent. Det överraskande bra.

Väl hemma kände jag mig lugn och harmoniskt. Åtminstone drömde jag om att få göra det.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 5 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina