En sista reflektion angående svenska klubben och Lucia.

19.12.2018 kl. 17:45

En sista reflektion angående svenska klubben och Lucia: då jag läser kommentarerna under yle-artikeln reagerar jag på att flera av dem som skriver verkar helt blinda för den maktobalans som präglar den situation som beskrivs i artikeln. För dem tycks det kvitta att svenska klubben är lika med gubbar med makt, att folkhälsan är en av svenskfinlands mäktigaste organisationer och att Lucia med tärnor är människor i gymnasieåldern, människor som på intet sätt kan förväntas besitta en sådan livs- eller arbetserfarenhet som lätt låter dem avgöra vad de kan och inte kan förväntas gå med på då de på order av sin uppdragsgivare uppträder vid olika tillställningar.

I kommentarsfältet antyds det att de utsatta överreagerar. En säger rakt ut att det är på de lussandes ansvar att sätta gränser och säga ifrån. För typ inte alla män och vad kan folkhälsan göra.

Nå, fast vad. Folkhälsan har vetat att varna dem som ska uppträda på svenska klubben. Det säger faktiskt mer än mycket om vem som borde tagit ansvar, men låtit bli för att i stället normalisera svineri.

Vad signalerar folkhälsan annat än att gubbarnas beteende är okej och något som bara bör accepteras då de medvetet skickar ett gäng unga till ett ställe där de vet att det finns risk för övergrepp? Det har jag funderat på idag.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina