Dagens största bedrift.

10.01.2019 kl. 22:51

Jag åkte iväg till jobbet full av falsk pondus och okuvlig vilja idag. Avfärden förutsatte en kraftansträngning i och med att morgontröttman denna torsdag visade sig vara ovanligt seg. Som en trögflytande oformlig massa rann jag genom frukost och hundpromenad ner till den parkerade bilen och iväg till jobbet. Färden från Helsingfors till Borgå var bekväm och behaglig och jag tänkte att resan skulle ha varit en njutning för min överbelastade och illa mörbultade hjärna om det inte hade vait för ett ihållande knackande ljud som verkade upstå av isbitar som studsade upp från vägytan och krossades mot underredet. Eftersom jag är begåvad klarade jag ändå av att förtränga det irriterande ljudet och till slut hade jag det riktigt mysigt inne i den varma bilen, lyckligt omedveten om att det hemska bankandet i själva verket orsakades av den värmarsladd som jag glömt att dra ut när jag rivstartade på morgonen.

Lyckligtvis körde en man in på arbetsplatsen parkering efter mig och upplyste mig om hur det stod till. Efter femtio kilometer asfalt var sladden illa tilltygad och jag mäkta generad.

När insikten sjunkit in tröstade jag mig själv och plåstrade om mitt sargade ego genom att fokusera på der positiva: åtminstone förstod jag nu varför folk tittade så konstigt på mig när jag körde om dem på motorvägen. Det är väl en guldkant det också.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 6 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina