Om unga, vuxna och klimatet.

11.01.2019 kl. 23:31

Då jag läser rapporter om de unga som på fredagen strejkade, manifesterade, protesterade eller utmarscherade för att markera att riksdagen och regeringen, men också vi vanliga vuxna måste göra mera för klimatet innan det är för sent, blir jag överraskad. I motsats till vad jag förväntat mig svämmar inte kommentarsfälten över av negativa kommentarer. Visst kryllar det av cyniker och andra töntar bland tyckarna, men de som hyllar ungdomarnas engagemang är ofta flera och skriker högre och kväver gnällspikarna som inget vettigt har att komma med.

Det är bra att de som berömmer för en gångs skull tar nästan all luft. Medelålders klimatpassivister tar tillräckligt mycket plats redan nu. De gapar ut ovälkomna åsikter, ifrågasätter och omyndigförklarar unga som vågar formulera egna tankar, förminskar, förvrider, förvränger, men blundar för att det finns och de kanske tillhör en föräldrageneration som hellre sticker huvudet i sanden än gör något åt en värld som sannolikt kommer att stå i brand först långt efter att de som idag nöjer sig med halvmesyrer har lämnat dem.

De unga har rätt att vara arga tycker jag. De har rätt att protestera, för vi som är vuxna gör på tok för lite. Det känns skönt och tryggt att veta att det finns tonåringar som vill engagera sig, och det känns fint att det finns vuxna som vill ställa upp och försvara de unga som för en kamp som det borde vara vårt ansvar att föra.

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver:

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina