Skicklig samlingspartistisk skenhelighet.

11.02.2019 kl. 08:43

I dagens Hbl ingår en insändare i vilken en samlingspartistisk riksdagsledamot kritiserar grundskolan och oroar sig för följderna av de reformer den nya läroplanen fört med sig. Jag imponeras av den skickliga skenhelighet som tillåter politikern att bara nämna ordet läroplan en gång och helt och hållet förbise det faktum att styrdokumentet kryllar av just svamlingspartistisk ideologi: fokus på individen, entreprenörskap, uppmaningar att samarbeta med aktörer utanför skolan (en i och för sig helt bra grej) och nya i teorin bra arbetssätt som politikerns parti kan använda som svepskäl för att spara pengar genom att förstora undervisningsgrupper. Att politikern dessutom samtidigt lyckas oroa sig för reformtakten och representera ett parti som varit med om att förnya utan eftertanke och fatta beslut om en ny läroplan för gymnasiet långt innan en enda student utexaminerats i enlighet med den förra, är en bedrift utan like. 

Ganska snyggt förresten av politikern att kritisera skolan, men samtidigt förhålla sig helt okritiskt till den politiska styrning som skapar ramarna för verksamheten. Tycker jag åtminstone. (Vad tycker du?)

Det finns få saker jag hoppas lika mycket på som att samlingspartiet inte ska ingå i vår följande regering. Kanske att centerpartiet och blåa sanntöntar inte heller ska göra det.

 

 

 

 

Hej. Jag är Rofa. Över trettio, moddalärare, bor i en stad, jobbar i en annan. Grejer.

 

Kontakta mig:
kaffepausenblogg@gmail.com

 

Länkar:

Amanda.

Andetag.

Christa.

Ellen.

Häxbrygd.

Linn Jung.

Litterarum.

Nanó.

Vanessa.

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Senaste kommentarer

06.06, 16:41Game of Thrones. av Petra
03.06, 08:02Slutetpåläsåretångesten. av Pensionerad lärare
26.04, 14:00Game of Thrones. av Karolina